Aloitussivulle Sisällysluetteloon

Kemijärven Kuvanveistoviikot vuodesta 1985


Kemijärven Kuvanveistoviikot ry on toiminut vuodesta 1985 tarkoituksena kuvanveiston, kansainvälisen näyttelytoiminnan, koulutuksen ja kulttuurimatkailun edistäminen.
Päämäärän saavuttamiseksi yhdistys järjestää kansainvälisen kuvanveistotapahtuman ja kuvanveistoon liittyviä näyttelyitä, koulutustilaisuuksia sekä harjoittaa alan julkaisutoimintaa.

Yhdeksääntoista kuvanveistotapahtumaan on osallistunut noin 285 kuvanveistäjää 54:sta eri maasta.
Osanottajat tapahtumaan valitaan hakemusten perusteella ja pyritään mahdollisimman monipuoliseen kansainvälisyyteen. Taiteilijat ovat peräisin hyvin erilaisista sivilisaatioista, joten eri kulttuurien vuorovaikutus ja taiteellinen monimuotoisuus on toteutunut kuvanveistoviikoilla. Loppunäyttelystä muodostuukin erilaisten tyylisuuntien kokoelma. Kemijärven Kuvanveistoviikkoa pidetään erittäin korkealuokkaisena taiteellisena tapahtumana maailmalla; hakijoita ilmoittautuu aina enemmän, kuin pystytään vastaanottamaan. Suomi ja Kemijärvi edustavat taiteilijoille pohjoisen eksotiikkaa, mikä on kansainvälisille taiteilijoille innoittava luomistyön lähde.

Veistomateriaaleina ovat kelohonka, aihkipuu, sahatavara ja sekä muut materiaalit, kuten metalli, lasi, kangas, kivi, nesteet ja näiden eri yhdistelmät. Tapahtumapaikkana toimii Kemijärven kaupungin keskustassa sijaitseva Taivaan tulien aukio. Kuvanveistoviikon aikana teokset veistetään julkisesti, jolloin yleisöllä on mahdollisuus seurata taitelijoiden työskentelyä ja tutustua heihin henkilökohtaisesti. Tämän ansiosta voidaan taide ja kulttuuri tuoda lähelle yleisöä. Kemijärven Taiteilijaresidenssissä kuvanveistäjät pitävät symposiumin yhteydessä yleisöluentoja, jossa he esittelevät taidettaan ja oman maansa kulttuuria.

Kemijärven kaupunki, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Alfred Kordelin säätiö sekä valtakunnalliset ja paikalliset yhteisöt ja yritykset tukevat joka toinen vuosi järjestettävää tapahtumaa.

 


Järjestäjä:
Kemijärven Kuvanveistoviikot ry
PL 37
98101 KEMIJÄRVI
Puh. +358 40 579 1644

posti(at)kemijarven-kuvanveistoviikot.fi